Kosár

Páratlan Chagall-tárlat nyitotta meg kapuit Budapesten

2014. 01. 29 08:35:45..Virág Ferenc

A Magyar Nemzeti Galéria ikerkiállításán Chagall derűs és elbűvölő művészete mellett a halált tudatosan vállaló Ámos Imre felkavaró életművébe is betekintést nyerhet a látogató.
Mit ne mondjunk, hozzá tudnánk szokni a hazai kulturális élet szélesebb köreiben is ahhoz a nemzetközi színvonalhoz, amelyet egy ideje az egyesített Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria kínál. Kis túlzással egyik remek kiállítás a másikat éri az utóbbi időben – a Szépművészeti Egon Schiele és kora című tárlatával párhuzamosan nyílt meg a nyáron az impresszionista és posztimpresszionista remekműveket bemutató kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

Kapcsolódó cikkek

A hatalmas dinoszauruszok bizony éltek 2016. 06. 18 16:02:49. | www.dinokiallitas.hu Az igazi orosz forradalmárok már a galériában vannak 2016. 02. 03 09:11:46. | forrás: MTI Érmezei Zoltán fiatalon elhunyt művész életműkiállítása a Ludwig Múzeumban 2016. 02. 02 12:00:22. | forrás: ludwigmuzeum.hu Betlehem: a nagy dolgok a jászolnál történnek 2015. 12. 02 08:20:13. - Magyarország | www.neprajz.hu ,,Itt van az ősz, itt van újra... 2015. 11. 04 12:49:25. | Virág Ferenc Keserű Ilona festményei Jacopo del Sellaio szomszédságában 2014. 10. 01 10:45:53. | MM-információ

Kapcsolódó hozzászólások

Maszat
gólyadalárda, szerencsére most kormánypoltika a a nemzeti kultúra fejlesztése, ezért van több kulturális program, illetve gyakran támogatják különböző forrásokból.
gólyadalárda
Mit ne mondjunk, hozzá tudnánk szokni a hazai kulturális élet szélesebb köreiben is ahhoz a nemzetközi színvonalhoz, amelyet egy ideje az egyesített Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria kínál. Kis túlzással egyik remek kiállítás a másikat éri az utóbbi időben – a Szépművészeti Egon Schiele és kora című tárlatával párhuzamosan nyílt meg a nyáron az impresszionista és posztimpresszionista remekműveket bemutató kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. Jól kezdődik az ősz is ilyen szempontból: szeptember 13-ától látható a Magyar Nemzeti Galériában a Chagall – Háború és béke között, valamint Ámos Imre, a „magyar Chagall” – A háború örvényében 1937–1944 című ikerkiállítás.
katicabogar
Láttam ezt a kiállítást. Való igaz, ritka élmény. nem is gondoltam, volna, hogy ezeknek az alkotásoknak ilyen komoly jelentés, rendszere van. Jó az, hogy mostanában ilyen tárlatokat hoznak Budapestre. Sokszor sok ezer kilométert utazunk, hogy megnézzünk valamit, amikor itt nálunk is csodák vannak.
Mézike
Én láttam, jó volt és a belépő sem volt olyan drága.
Maszat
Tényleg nagyon érdekes kiállítás lehet, remélem meg tudom nézni.
fecskebéka
Ez a kiállítás nem akármi. Ráadásul volt szerencsém egy olyan profi idegenvezetővel megnézni, aki fantasztikusan értett Chagall d. Kár, hogy már bezárta a kapuit ez a kiállítás. Manapság nem igazán olcsó eljutni egy-egy ilyen tárlatra. Higgyék el, megéri.

Új hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni! - BEJELENTKEZÉS
Impresszum
© Magyar-műhely.hu minden jog fenntartva